Kako čistiti kristale


Ne glede na to, kateri kristal izberemo, je pomembno, da zanj skrbimo in ga varno shranimo. Redno ga čistimo, da odstranimo vso negativno energijo, ki jo vsrka. Kristali namreč bolj kot druge snovi ohranjajo, zadržujejo in krepijo energijo.

Čiščenje je obvezno opravilo pri negovanju kristalov. Priporočljivo jih je vsaj enkrat mesečno očistiti negativnih energij oz. vibracij, ki so jih pridobili med uporabo. 

Kristale spiramo nekaj časa (okoli 1-2 minute) pod mlačno tekočo vodo (poizkusimo da pride voda čim manj v stik s kovinskim delom) ali pa ga narahlo očistimo z vlažno krpico. Ob čiščenju se skoncentriramo na kristal in mu zadamo cilj naj se očisti slabih informacij oz. energij, ki jih je vsrkal. Nato ga postavimo za nekaj ur na sonce, da se spet napolni z univerzalno energijo. Kristal se lahko polni tudi na okenski polici takrat, ko je polna luna.

Preden odpravim Vaš izdelek po pošti, ga prečistim tudi energijsko z močnim orgonitnim podstavkom ali orgonitnim stožcem. Tako je vsak kamen energetsko nevtraliziran in pripravljen delovati po svojih primarnih lastnostih. 

Odličen čistilec kristalov je tudi kamena strela ali gorski kristal. Se prodaja v vsaki trgovini z kamni in minerali.

Izdelek iz kristalov je zelo osebna stvar in nošenje je priporočeno samo lastniku-lastnici tega izdelka.

Izdelek iz kristalov se čisti po želji – lahko vsak dan, lahko enkrat na teden oz. po lastnem občutku.