Rudrakša srebrni uhani

Rudrakša srebrni uhani

  • Šifra: Rudrakša srebrni uhani-6
  • Razpoložljivost: Na zalogi
  • 19.00€


Rudrakša 6 mm srebrni uhani. Energetsko napolnjeni.

Vsak kamen je unikaten, ima drug vzorec in odtenek. Velikost, oblika in barva kamnov se lahko razlikujejo.

Rudrakša – Božanska semena

Rudrakša pomeni oko Rudre (Šiva) in se smatra kot najbolj močna manifestacija kozmične energije. Zato je predmet čaščenja in vir, ki nam pomaga doseči višji notranji jaz. Rudrakša simbolizira tudi povezavo med zemljo in nebesi. Ljudje jo nosijo že tisočletja, kot pripomoček za povezavo z duhovnim svetom, uresničevanje svoje duhovnosti, pridobivanje notranje moči in energije, za zdravje in neustrašno življenje.

Rudrakša kot jo najdemo v naravi

Rudrakša je veliko zimzeleno, širokolistno drevo, ki raste na področju od indo-gangeške planote do vznožja Himalaje in srednjega področja Nepala. Semena Rudrakše so pokrita z zunanjim ovojem modre barve ko so plodovi zreli. Zato jih včasih imenujejo tudi borovničeve kroglice oz. perlice. Modra barva ni pigmentnega izvora ampak strukturnega. Zimzeleno drevo je hitre rasti. Plodovito postane že po treh, štirih letih. Ko se drevo stara, so vrhovi njegovih korenin lahko vidni tudi nad površjem zemlje.

O Rudrakši

Kroglice Rudrakše (znanstveno ime Elaeocarpus Ganitrus Roxb) so semena plodov drevesa Rudrakša. Rastejo tudi na jugo-vzhodnih azijskih otokih Java, na Sumatri, Borneu, Baliju, v Indoneziji in nekaterih področjih Nepala. Približno 70% drevja se nahaja v Indoneziji, 25% v Nepalu in 5% v Indiji. Razpoke oz. reže na kroglicah se imenujejo Mukhi.

Azijci tradicionalno uporabljajo Rudrakšo že mnoga stoletja. Jogiji in menihi pa so ugotovili, da jih že nošnja kroglic (v obliki ogrlice ali zapestnice) močno pomirja, jim daje nek notranji mir in jim daje koncentracijo za dolge meditacije. Tako dosegajo ogromen nadzor nad svojim umom.

Nošenje Rudrakše omogoča spokojnost, mirnost, fokus in koncentracijo. Takšno stanje pa je nujno za meditacijo. Dobro pa je tudi za kakršno koli drugo aktivnost kjer je potrebna koncentracija. Kar pa je nujno za uspeh na poljubnem področju v modernem svetu.

Kadarkoli občutite nervozo in mraz zaradi kakšnega nenadnega šoka, v desni dlani stisnite Rudrakšo za 10 minut. Povrnili si boste samozavest telo pa se bo začelo segrevati.


Podobni izdelki

Tulasi/Tulsi raztegljiva zapestnica.

Tulasi/Tulsi raztegljiva zapestnica.

TULASI/TULSI 8 mm raztegljiva zapestnica. Energetsko napolnjena.Tulasi je sveta rastlina, ki nam pri..

19.00€